Misstänkt för mordförsök – hävdar nödvärn

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRŁN, Christian Koehn / Wikimedia Commons

Fem män åtalas vid Helsingborgs tingsrätt för bland annat försök till mord, grovt vapenbrott och grov misshandel.

delningar

Den 30 juni på kvällen skottskadades och knivhöggs flera personer på Carl Krooks gata i Helsingborg. Fem inblandade personer åtalas nu för bland annat mordförsök, grov misshandel och grovt vapenbrott. De åtalade riskerar även livstids utvisning.

Vad som egentligen hände den kvällen är inte fastställt, men uppgifter tyder på att ett gäng kriminella män var ute efter en person som tidigare skyddat en yngre man från att bli misshandlad, skriver Helsingborgs Dagblad.

Gänget ska ha gått till angrepp mot mannen och skjutit honom i låret så att lårbenet gått av. I samband med händelsen ska en kompis till den skjutne, en 27-årig man, ha rusat mot gänget. 27-åringen ska ha blivit omringad och då knivhuggit en person i gänget som gick till angrepp mot honom.

27-åringen ska sedan ha sett sin skjutne kompis på marken och hur skytten än en gång riktade pistolen mot honom. 27-åringen högg då även skytten i ryggen och avväpnade honom.

Det uppstod tumult och när 27-åringen hörde att gänget skulle plocka fram ytterligare en pistol, samtidigt som skytten hade ena handen innanför sin jacka, sköt 27-åringen honom.

27-åringen flydde in på en restaurang, sprang ut bakvägen och larmade polisen.

Nu åtalas 27-åringen för mordförsök och grovt vapenbrott. 27-åringen och hans advokat hävdar nödvärn. 27-åringen är ostraffad sedan tidigare, skriver Helsingborgs Dagblad.

Från gänget åtalas en av männen för mordförsök och grovt vapenbrott, tre andra män åtalas för grov misshandel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar