Laddar

Misstänks ha våldtagit kvinna tills hon blev medvetslös

Mannen ska sedan fortsatt ha sex med henne medan hon var avsvimmad.

delningar

En 33-årig man åtalas idag vid Helsingborgs tingsrätt misstänkt för grov våldtäkt. Händelsen ska ha inträffat den 22 februari i år i Helsingborg. Mannen ska då ha hållit fast en kvinna, dragit in henne i en lägenhet och låst dörren.

Han ska sedan ha våldtagit henne på ett sådant sätt att hon fick andnöd och förlorade medvetandet. Han ska sedan ha fortsatt att ha sex med henne medan hon var medvetslös.

Åklagaren yrkar nu på att han döms för grov våldtäkt. Åklagaren menar att brottet bör betraktas som grovt eftersom att våldet var särskilt allvarligt då det förelåg livsfara för den utsatta kvinnan. Åklagaren menar också att mannen har visat ”särskild hänsynslöshet och råhet”. Mannen erkänner brott.

– Min klient erkänner våldtäkt. Han kan inte ta ställning till om det är ett grovt brott eller inte. Jag kan konstatera att min klient inte mådde bra när det här hände och att han hade sökt vård kort innan. Nu mår han om möjligt ännu sämre och det är en tragedi både för målsäganden och för honom, säger hans försvarsadvokat Daniel Roos till Helsingborgs Dagblad.

Relaterade artiklar