Laddar

Ministern på plats efter sprängdådet: ”Pratat om kameraövervakning”

Under torsdagseftermiddagen besökte inrikes-och justitieminister Morgan Johansson Helsingborg.

delningar

Sprängdådet mot polishuset i Helsingborg natten till onsdag tvingade verksamheten att stänga och stora resurser har satts in för att hitta gärningsmännen. Just nu jobbar förundersökningsledare med att  jobbar intensivt med att samla in eventuella vittnesmål från boende i nära polishuset.

Under torsdagseftermiddagen höll inrikes-och justitieminister Morgan Johansson med anledning av sprängdådet en presskonferens.

– Det är naturligtvis en försyn att ingen blev skadad men det kunde ju mycket väl ha blivit på det sättet. Jag ville åka hit för att se den här förödelsen med egna ögon, säger han och fortsätter:

– Vi har haft ett bra samtal som har handlat dels om förutsättningarna för att klara upp det här brottet och kunna gripa gärningsmän men också lite mer allmänt om lagstiftning, ramar, resurser och pengar och personalfrågor. Vi har också pratat om kameraövervakning.

Det var vid 00:20 natten till onsdagen som en bomb detonerade utanför polishuset i Helsingborg och skapade stora skador på byggnaden. Ingen person ska ha blivit skadad i samband med händelsen och ett tretiotal poliser arbetar just nu med fallet.

 

Relaterade artiklar