Laddar

Migrationsverket varslar – så många kan förlora jobbet

Migrationsverkets varslar personal. Så här många drabbas i Helsingborg.

delningar

Antalet asylsökande har minskat och det innebär att Migrationsverket måste dra ner på sin personal. Redan under hösten år 2017 meddelande myndigheten att de ska minska sin verksamhet med över 2 000 personer. Nu står det klart att 324 personer varslas om uppsägning i Skåne.

– Hur många som kommer att sägas upp är för tidigt att säga eftersom antalet kan justeras genom omplaceringar, naturlig avgång eller nya förutsättningar som påverkar verksamheten. Det kommer att blir en stor förändring för hela Migrationsverket, inte bara för region Syd, säger Åsa Lindberg, regionchef i ett pressmeddelande.

I Kristianstad är det sju personer som berörs av varslet. I Helsingborg kan 17 personer drabbas. Resterande 300 anställda är placerade i Malmö. Anledningen till att Migrationsverket måste dra ner på sin personal är att de har fått mindre pengar att röra sig med. I hela region Syd finns det nu cirka 1 000 anställda kvar.

Det som kommer att ske härnäst är förhandlingar mellan arbetsgivare och arbetstagarorganisationer. Migrationsverket har tidigare varslat 312 anställda i de fyra nordligaste länen inom region Nord. De har även varslat 111 medarbetare i region Väst.

Relaterade artiklar