Matkedja öppnade ny butik på Råå under torsdagen

Butikschef Martin Svärd klippte bandet.

Så blir den nya butiken:

delningar

Lidl Sverige fortsätter att växa och genomförde under torsdagen årets femte butiksöppning, denna gång i handelscentrumet Råå i södra Helsingborg. Butiken är Lidls 184e i Sverige och ett steg för dem att nå målet med 200 butiker 2020. Under våren öppnar även butiker i Kungsbacka, Huskvarna och Kista.

- Helsingborg är en viktig stad för Lidl och det känns fantastiskt att äntligen öppna vår tredje butik på Råå, en viktig knytpunkt för många i Helsingborg, säger Sebastiano Sacilotto, Försäljningsdirektör Lidl Sverige.

Butiken på Råå har en försäljningsyta på 1 100 kvadratmeter och lokalen har anpassats efter Lidls nya butikskoncept. Kunderna möts av en ljus och luftig butik med en stor bakeoff med nybakat bröd och ett frukt- och grönttorg.

Lidl har minskat antalet transporter till butik till en per dag, vilket medför mindre utsläpp eftersom alla varor då transporteras i samma bil. 100 procent av livsmedelskedjans transporter drivs av förnybara bränslen. Under 2018 växte Lidls ekologiska sortimentet med 75 procent och under 2019 är Lidl först i Sverige med att ställa om till 100 procent Fairtrade-märkta bananer i samtliga butiker.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar