Laddar

Maria reser 240 mil – för att följa HIF: ”Brinner man för det så brinner man för det”

Hon är förskolläraren som av en slump gick till Olympia men som nu älskar HIF.

delningar

Maria Karlsson är 25 år och bor i Helsingborg. En av hennes största passioner i livet är Helsingborgs IF.

– Jag har följt HIF aktivt sedan 2014. Jag ramlade in i det kan man säga, jag och min sambo tyckte att det skulle vara kul att gå på en match och vi hade en kompis som ville ha med oss, säger hon och tilläger:

– Vi lärde känna många och fick många vänner och senare blev det en kärlek för hela grejen.

När 24Helsingborg når HIF-supportern gör hon sig redo för hemresa från Spanien. Hon är en av de supportrar som rest ner till sydligare breddgrader för att följa klubben i sitt hjärta.

– Det är första gången jag åker med på ett träningsläger. De enda negativa är att man kunde önskat bättre väder annars har det varit jättebra, säger hon

Är det inte konstigt att man tar semester och åker till Spanien för att följa HIF?

– Det är inte konstigt för oss. När man brinner för det så brinner man för det.

Resan har innehållit mycket fotboll bland annat har supportrarna fått komma nära spelarna, sett flera träningar samt en träningsmatch mot Gif Sundsvall.

– I lördags fick vi möjlighet att träffa spelarna på ett annat vis än förut. Man kan inte träffa dem från läktaren där hemma, säger hon.

Hur menar du på ett annat vis?

– Absolut att man får kontakt med spelarna även hemma men här behövde vi inte söka upp dem. Tidigare har jag känt att spelarna och ledarna nästan är onåbara. Här fick vi träffa och prata med alla och se att de också är människor, säger Karlsson.

Vad tycker du om årets HIF?

– Det är en spännande kombination. Men jag saknar vissa bitar, som en anfallsspets. En riktig målgörare. Men det är en jäkla go i laget, säger hon.

På frågan vem som är hennes favoritspelare i HIF just nu och vem som är hennes favorit genom alla år svarar hon följande:

– Jesper Lange är min personliga favorit och jag hoppas att man snart är tillbaka. Annars i stort är det Pär [Hansson] och hans hjärta för klubben, säger Maria Karlsson.

 

Relaterade artiklar