LISTA: Miljonregn över ungdomsidrotten – de får mest pengar

Svenska Spel delar ut närmare två miljoner kronor till föreningar i Skåne län.

delningar

Detta är sjätte året som Svenska Spel, genom projektet Gräsroten, kan dela ut mångmiljonbelopp till idrottsföreningar runt om i landet.

Drygt 50 miljoner kronor går till ungdomsidrotten och det är spelbolagets kunder som har fått fördela pengarna. Detta genom att välja en till tre favoritföreningar genom Gräsroten.

– Malmö FF har traditionellt en stor och stark ungdomssida, pengarna från Gräsroten är ett uppskattat tillskott till denna verksamhet. Vårt fokus ligger i att ständigt förbättra den utvecklingsmiljö som våra ungdomar befinner sig i. I år har det möjliggjort en större satsning av ett internationellt utbyte, samt tekniska hjälpmedel till våra barn och ungdomar i både träning och match, säger Mats Engqvist, sportchef ungdom i Malmö FF i en kommentar. 

Foto: Svenska spel.

I år får Skåne län ta del av 8,5 miljoner kronor och totalt har ungefär 121 508 supportrar i länet bidragit till Gräsroten.

– Gräsroten är ett mycket viktigt inslag i vår förening, framförallt när det gäller barn och ungdomar, men även att säkerställa att vi har utbildade och motiverade ledare. Föreningen befinner sig i en positiv tillväxtfas och för att leva upp till de förväntningar, planer och visioner som finns uttalade behövs stöd, inte minst ekonomiskt. Därför kommer de pengar som vi får del av i år att investeras i våra barn, ungdomar och ledare, säger Joakim Öhström och Fredrik Nilsson, ordförande respektive ungdomsansvarig i IFK Ystad HK. 

Mest pengar i länet får Helsingborgs IF (843 825 kr), Malmö FF (804 038 kr) och Eslövs AI BTK (122 212 kr).

Enligt en undersökning som Svenska Spel har gjort så ansåg drygt hälften av föreningarna att de med pengarna från Gräsroten "får möjligheten att uträtta något som inte annars hade varit möjligt".

Pengarna används främst till utrustning, utbildning samt cuper och tävlingar.

– De här 1,8 miljoner kronorna omvandlas till ren och skär glädje för idrottande barn och ungdomar i Kalmar län. Tack vare Svenska Spels Gräsroten ges fler barn och ungdomar möjligheten att utöva sin favoritidrott och fler får därav möjligheten att uppleva den gemenskap och glädje som frodas inom idrotten, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar