Laddar

LISTA: Här är yrkena där du lättast får jobb

Arbetsförmedlingen har gjort en prognos för 2017 och första halvåret 2018.

delningar

Letar du nytt jobb? Då kan det vara bra att veta var det finns.

Arbetsförmedlingen har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper som är i störst behov av ny arbetskraft. Prognosen gäller under 2017 och det första halvåret 2018. Syftet med rapporten, som är en sammanfattning av Arbetsförmedlingens yrkesprognoser, är att ge en bild av utvecklingen från ett yrkesmässigt perspektiv.

Yrken där det råder minst konkurrens om jobben:

Förskollärare Specialistsjuksköterskor inom allmän/akut hälso- & sjukvård Sjuksköterskor (grundutbildade) Speciallärare Lärare Grundskollärare och Lärare i yrkesämnen Läkare Mjukvaru- och systemutvecklare Systemanalytiker och IT-arkitekter Civilingenjörsyrken inom elektroteknik Civilingenjörsyrken inom maskinteknik Civilingenjörsyrken inom bygg och anläggning Barnmorskor Socialsekreterare Biomedicinska analytiker Tandläkare Övriga utbildningsnivåer Kockar och kallskänkor VVS-montörer Byggnads- och ventilationsplåtslagare Undersköterskor, hemtjänst och äldreboende Installations- och serviceelektriker Motorfordonsmekaniker och fordonsreparatörer Lastbilsförare Kyl- och värmepumpstekniker Industrielektriker Murare

Arbetsförmedlingen har även undersökt det motsatta – nämligen yrken där det kommer vara svårt att få jobb. Några av yrkena på den listan är fotograf, grafisk formgivare, journalist, banktjänsteman, butikssäljare, kontorsassistenter ock kontorsreceptionister.

 

Relaterade artiklar