LISTA: Här är Skånes dyraste adresser

Här är städerna som toppar listan i Skåne.

delningar

Vilka gator är Skånes svar på Monopols Mayfare och Park Lane?

Svensk Fastighetsförmedling har gjort en kartläggning över de dyraste gatorna i Skåne, baserat på kvadratmeterpris för bostadsrätter och snittpris på villor de tre senaste åren.

Den dyraste gatan för bostadsrätter är ingen mindre än Falsterbohusvägen i Vellinge. En gata som tidigare huserade ett lyxhotell som byggdes om till bostäder under 70- talet. Här ligger det genomsnittliga kvadratmeterpriset på 71 256 kronor.

Önskar du däremot att bo i en villa på en exklusiv adress är det till Karl X Gustavs gata i Helsingborg du ska flytta. Här är medelpriset på en villa drygt 9,6 miljoner kronor.

När det kommer till bostadsrätter dominerar Lund topplistan med hela sex adresser. Samtliga är belägna i de anrika kvarteren med närhet till Domkyrkan och Botaniska trädgården.

Randersgatan i Helsingborg kommer tätt efter Karl X Gustavs gata i Helsingborg, följt av Näktergalsvägen i Lomma. Där ligger medelpriset på 9,4 respektive 9,3 miljoner kronor.

– Samtliga Lund-adresser på topplistan ligger i eftertraktade kvarter. Det är gamla, anrika bostäder som ligger mitt i centrum, i de medeltida kvarteren nära Kulturen, vilket är för många är synonymt med det gamla Lund. Det finns ett begränsat urval av bostäder i just dessa områden vilket leder till en ytterligare höjd prisbild. Detta i kombination att det sällan säljs gör att när det väl kommer ut på marknaden så är det attraktivt och kvadratmeterpriset blir högre, säger Mikael Haraldsson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Lund.

Topp tio – här är Skånes dyraste adresser:

Källa: Svensk Fastighetsförmedling.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar