Laddar

LISTA: Här är årets mest lästa artiklar

Sedan starten den 20 augusti 2017 har 24Helsingborg kunnat rapportera om många händelser som engagerat er läsare. Genom denna lista tänker vi nu titta tillbaka på några av de händelser som engagerat er läsare mest under de fyra månader som passerat.

delningar

Den sjätte september rapporterade vi om en varning som polisen gick ut med efter att två pojkar ska ha försökt förgifta hundar med glykol. Det var i samband med att en kvinna var ute och rastade sin hund i Slottsparken, som hon såg två pojkar sprida ut brödbitar. Kvinnan väckte misstanke och undersökte en av bitarna som visade sig vara förgiftade av just glykol. Efter händelsen gick polisen ut med en varning till allmänheten och sen dess har inga liknande händelser rapporterats i Helsingborgsområdet. Artikeln vi skrev blev den mest lästa detta år.

 

Pojkarnas handling spred skräck bland hundägarna i Helsingborg.

Men det har inte bara varit negativa nyheter som skapat engagemang bland er läsare. Den 22 september rapporterade vi om att duon Anette Borg Wiling tillsammans med partnern Jonas Svensson köpt lokalerna La Petites klassiska lokaler efter att restaurangen försatts i konkurs. Istället öppnade duon upp restaurangen Anjo, något som var populärt bland våra läsare.

 

Anette Borg Wiling tillsammans med partnern Jonas Svensson startade under året upp restaurangen Anjo på Bruksgatan i Helsingborg.

En annan artikel som gick varm bland er läsare var när vi rapporterade om att Dunkin’ Donuts öppnade för en lansering i Helsingborg. I artikeln bekräftar företagets VD för 24Helsingborg att en öppning kan vara i sikte om drygt ett år. Artikeln fick mer än tusen gillamarkeringar och delades 60 gånger på Facebook.

 

24Helsingborg rapporterade om en kommande munkfest i Helsingborg.

En annan händelse som fick stor uppståndelse var den hjälteinsats som  busschauffören Tony Grönqvist stod för. Det var under förmiddagen den sjätte september som två 14-åriga tjejer väntade på bussen vid Rådhuset i Helsingborg. När bussen anlände till hållplatsen och tjejerna skulle kliva på, blev den ena plötsligt tafsad på rumpan av en äldre man som stod bakom. Busschauffören Tony var uppmärksam och lämnade förarsättet direkt för att konfrontera mannen. Polis tillkallades och grep den 40-åriga mannen. Efter händelsen skjutsade Tony hem de bägge flickorna. Artikeln fick stor spridning och många hyllade Tonys agerande.

 

Busschauffören Tony stod för en hjälteinsats.

En annan artikel som väckte intresse var när vi rapporterade om att Skånes största godisbutik Godiskristallen valt att etablera sig i Sundets Pärla. Tidigare i år slog affären upp portarna till sina nyrenoverade lokaler på Transportgatan i Ängelholm. Men endast tre veckor efter öppningen stängde butiken ner efter att ett samarbetsavtal brutits. Verksamheten valde man då istället flytta till Helsingborg. Artikeln blev en av årets mest lästa hos oss här på 24Helsingborg.

 

Godisbutikens etablering i Helsingborg var populär bland våra läsare.

Relaterade artiklar