LISTA: 6 livsmedel du aldrig ska förvara i skafferiet

Genrefoton: Mostphotos.

Här är matvarorna du antagligen förvarar fel hemma i köket.

delningar

Många livsmedel håller längre i kylen och frysen, medan andra mår bättre av att förvaras i rumstemperatur.

Samtidigt finns det många livsmedel som många av oss på rutin placerar i skafferiet, som egentligen håller bättre med en förvaring i lägre temperatur. Mitt Kök har listat sex livsmedel som du antagligen förvarar i skafferiet men som borde byta plats.

1. Lönnsirap. Har du ren lönnsirap hemma, utan tillsatser så ska den förvaras i kylskåp. Du kan även frysa den utan problem.

2. Mjuka tortillas. Älskar du precis som majoriteten av svenskarna tacos? Brukar du också lägga de överblivna mjuka bröden i en plastpåse i skafferiet? Då ska du tänka om. Vill du att bröden ska klara sig längre än en vecka utan att börja mögla ska du förvara dem i kylen eller allra helst i frysen.

3. Nötter. Det är många av oss som förvarar nötter i skafferiet. Men enligt Mitt Kök kan den höga fetthalten göra att nötterna lätt härsknar. För att nötterna ska hålla längre ska de förvaras mörkt, kallt och i en sluten förpackning eller påse. Du kan till och med frysa nötterna.

4. Vin. Vitt, rosé men även rött vin bör förvaras svalare än temperaturen i ditt skafferi, dessutom bör flaskan ligga ner. Om flaskan är öppen är det ännu viktigare att den står i kylskåpet för att öka hållbarheten.

5. Nötsmör. Det beror på vilket sorts nötsmör och vilket märke hur du ska förvara nötsmöret, vilket oftast står på förpackningen. Men har du gjort ditt eget nötsmör så bör du förvara det svalt, på grund av att fetterna i nötterna kan härskna.

6. Ketchup. I butiken förvaras ketchup i rumstemperatur, men när du har köpt hem och flaskan har öppnats bör du förvara ketchupen i kylskåpet.

Källa: Mitt Kök.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar