Laddar

Kvinna från Åstorp vinnare på Keno – ”Vi är nog fortfarande chockade”

Kvinnan trodde att hon lämnat in ett spel med 10 kronors insats och vunnit en miljon kronor. Men det visade sig att hon spelat för 20 kronor och dubblerat vinsten.

delningar

Efter febrilt letande lyckades Svenska Spels vinnarkommunikatör Victor Kalda tillslut få tag på vinnaren.

– Det var ganska komiskt. Vi får inte prata med någon annan än vinnaren om vinsten. Så när hennes man svarade i telefonen kunde jag inte säga något, säger Victor Kalda.

Det Victor Kalda inte visste då var att mannen mycket väl kände till hans frus vinst.

– Han sa inget och jag kunde inte säga något. Han lät lika glad varje gång han svarade så man kunde ana att han kanske hade koll på vinsten, säger Victor Kalda.

Till slut kom vinnaren hem.

– Jag har varit ute hela dagen och har inte hunnit svara, sa vinnaren.

Kvinnan och hennes man visste som sagt redan om sin vinst men hade inte hunnit kontakta Svenska Spel.

– Vi såg dragningen på TV igår. Vi satt och åt middag samtidigt så jag hängde inte riktigt med. Men jag såg att det var flera av mina nummer som gick in. Lite senare gick jag in på text-TV, då förstod jag att alla mina nummer gått in.

Men kvinnan hade missat att hon spelat med dubbel insats.

– Jag trodde att jag spelat för 10 kronor. Men så visar det sig senare att jag lagt 20 kronor. Vi är fortfarande i chock, sa vinnaren.

Vinnaren och hennes man har inte hunnit bestämma vad de ska göra med vinsten.

– Allt känns bara fantastiskt. Jag skämtade med min man när vi skulle åka iväg idag. Han hade en smutsig på skjorta på sig så jag sa; ”Den där skjortan får du slänga i tvätten, eller förresten släng den i avfallshanteringen”, sa vinnaren med ett skratt.

– Vi har inte hunnit bestämma vad vi ska göra med pengarna. Vi har barn och barnbarn vi skulle vilja hjälpa, avslutade kvinnan.

Vinnaren är i 70-årsåldern och önskar att vara anonym.