Laddar

HIF-tränaren om målet: ”Kunde blåst frispark till oss”

Per-Ola Ljung sågade domslutet då Eskilstuna tog ledningen.

delningar

Helsingborg åkte på en tung hemmaförlust mot AFC Eskilstuna, säsongens första. HIF skapade ett flertal lägen men det var bortalaget som gjorde målen.

Efteråt var HIF:s tränare Per-Ola Ljung allt annat än nöjd.

– Vi är inte nöjda. Det är ett stort misstag att få de att komma hit och få inspiration, vara etta på bollen och vinna dueller. De har stor individuell kvalité i laget. Jag tycker väl kanske inte laginsatsen är så bra men där är fler individer som hanterar bollen, passningsspelet och kampmomenten på ett mycket bättre sätt än oss, säger Per-Ola Ljung efter matchen.

 Speciellt var han missnöjd med lagets första halvlek.

– Det är två, kanske tre sekvenser i den första halvleken där vi spelar på det sättet vi har tänkt, men det var alldeles för sällan, säger Ljung och fortsätter.

– Andra halvlek är ett bra försök, stolpskott och någon på mållinjen. Bättre andra men inte tillräckligt bra.

AFC:s första mål kom till på en situation som kom att bli omdebatterad. Den förre HIF:aren Oke Akpoveta delade ut en knuff på Carl Johansson och i fallet drog han med sig anfallaren som föll. Frisparken till AFC. Den slogs i mål via HIF-muren.

– Han kunde absolut blåst frispark till oss i förstaläget, menar Ljung.

Redan i paus byttes både Rasmus Rosenqvist och Max Svensson ut. Det kommenterade Ljung så här:

– Vi var jättemissnöjda i paus och var tvungna att göra någonting. Det var inget egentligen jätteriktat mot de som fick gå ut – det var mer att vi kände att vi inte kunde rulla vidare på detta sättet.

Tränaren passade dessutom på att berömma sina motståndare.

– Första gången i år vi har mött ett lag, som åtminstone i den första halvleken, ser ut som ett lag som vill jobba hårdare än oss för saken, avslutar Ljung.

 

 

 

 

Superettan, Omgång 4 Helsingborgs IF–Athletic Eskilstuna 0–2 (0–1) Målen: 0-1 Kadir Hodzic (36), 0-2 Kermit Erasmus (50) Gula kort: Alexander Michel, Kadir Hodzic, Mohammed Abubakari, Mohammed Abubakari,  Zourab Tsiskaridze Arena: Olympia Publik: 5127 Helsingborgs IF: Pär Hansson – Adam Eriksson, Carl Johansson, Fredrik Liverstam, Anders Randrup – Andreas Landgren (ut 85), Rasmus Rosenqvist (ut 45) – Max Svensson (ut 45), Darijan Bojanic, Mamudu Moro – Andri Bjarnason Ersättare: Kalle Joelsson, Alex Timossi Andersson (in 85), Mohammed Abubakari (in 46), Mikael Dahlberg (in 46), Charlie Weberg, Carl Thulin, Mattias Almeida

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.