Laddar

KRÖNIKA: Vem tar smällen om HIF missar allsvenskan?

Bara för att Granen är klar och bågen är spänd kanske inte resultaten kommer.

delningar

För första gången på flera år pumpar den rödblåa fotbollsådran i sundets pärla.

Det snackas HIF på stan och ambitionerna är höga, precis som det ska vara i en fotbollsstad som Helsingborg. 

Men vad händer om resultaten inte kommer eller om nyförvärven inte levererar?

HIF har i mina ögon rustat otroligt bra för en återkomst till allsvenskan och gjort värvningar som inte ens de största klubbarna i landet kunnat drömma om. Men om di röde missar allsvenskan återigen, vem ska supportrarna, klubben och spelarna lägga skulden på?

Jag personligen tror verkligen på att detta laget kan göra en fin säsong i årets upplaga av superettan. Men de tidigare åren har man haft någonting att skylla på om det inte gått vägen. De svarta fåren har till exempel varit ekonomin eller att tränaren inte fungerar med klubben och truppen.

Nu har man satt en ledning man tror stenhårt på och man har plockat in spelare som Fredrik Liverstam, Mohammed Abubakari, Andreas Granqvist och kanske även Rasmus Jönsson trots en stram ekonomi.

HIF har nog inte varit så redo för en säsong sedan de tog SM-guld 2011. Oavsett hur bra det ser ut på pappret ska jobbet göras och resultaten komma.

Det är sedan tidigare känt att superettan kanske är Sveriges svåraste serie, en serie där alla lag slår varandra och där de ”givna” topplagen allt som oftast får mer än en plump i protokollet under säsongen.

Superettan är inte alltid en serie där lagen med vackrast spel eller flest passningar vinner, HIF ska spela fem bortamatcher på konstgräs, lägg där till att man ska möta spökmotståndare som Gefle, Frej och Värnamo. Tre lag som HIF inte lyckades besegra på sex chanser under säsongen 2017.

Detta HIF kan mycket väl göra en säsong likt Arsenal 2004 där de gick genom Premier Leagues alla omgångar utan att förlora en enda match.

Men jag är rädd att det också kan bli så att pressen blir för stor och att spelarna slår knut på sig själv utan att få poäng.

Så frågan jag ställer mig är: Vem tar smällen om HIF missar allsvenskan?

Relaterade artiklar