Laddar

Korsbandet av på förre HIF:aren – blir borta länge

Mardrömsbeskedet kom under torsdagskvällen och nu väntar lång rehab.

delningar

Förre HIF-spelaren Elias Andersson har fått en mardrömsstart på säsongen. Mittfältaren, som till vardags spelar i Sirius, skadade sig tidigare i januari.

Det var under en träning i förra veckan som Andersson skadade knäet illa. Mittfältaren, som tillhörde HIF fram till 2016 stod för en imponerande höst 2017 i allsvenskan, fick föras till läkare.

På sin hemsida skrev Sirius då att man misstänkte en korsbandsskada.

– Med tanke på den hösten jag hade med Sirius så var jag väldigt taggad på att köra igång 2018. Med många roliga matcher i början, både i cupen och i allsvenskan. Så det är fruktansvärt, fruktansvärt tungt. Samtidigt finns det bara en väg att gå när en sådan här skada kommer. Tyvärr, sade Andersson till Fotbollskanalen samma dag som skadan.

På torsdagskvällen kom beskedet att korsbandet är av på Andersson, ett besked han gav via sitt Twitterkonto.

”Jag lovar att jag ska kriga, kriga och kriga så ser ni mig på planen snart igen. Man ska le, skratta och leva livet i alla fall! Tusen tack för alla fina meddelanden”, skriver Andersson på Twitter.

 

Elias Andersson i HIF-tröjan under en trŠäningsmatch mellan Helsingborg och Halmstad 30 januari 2016. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

 

Relaterade artiklar