Laddar

Klassiskt företag i ekonomisk kris

Flera anställda varslas om uppsägning – företagets framtid är oviss.

delningar

Den klassiska bilfirman Mårtenssons Bil, som sålt bilar sedan 1950-talet, är i ekonomisk kris och bolaget Mårtenssons Bil i Hörby AB har ansökt om rekonstruktion vid Lunds tingsrätt, skriver 8till5.se. 22 av 30 anställda har varslats om uppsägning och koncernens övriga anläggningar (Landskrona, Helsingborg och Ängelholm) framtid är högst oklar.

– Kundflödet har minskat med 80 procent i svenska bilhallar. Den omställningen har vi inte hanterat tillräckligt bra. För tio år sedan fick man mycket kunder om man hade många bilar hemma. Dit kunde man åka och strosa. Idag gör ingen det, folk har kollat upp vad de vill ha innan, säger vd Philip Maazon till 8till5.se.

Mårtenssons Bil ägs av bröderna Johannes och Marcus, tredje generationen Mårtensson, och trots att man omsätter en halv miljard kronor beräknas man gå med 12 miljoner kronor i förlust under 2017. Dessutom är checkräkningskrediten hos Swedbank minus 28 miljoner kronor och det ska även finnas ytterligare elva miljoner i skuld till andra kreditinstitutet, skriver tidningen.

Nu måste Peter Öfverman från Ackordcentralen i Malmö, tillsammans med bolagsledningen, återkommer med en rekonstruktionsplan inom tre veckor.

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.