Laddar

Klart: Klädjätten stänger – efter försäljningsras

Stort försäljningsras för klädjätten – då lämnar butiken köpcentret.

delningar

Lindex kommer att stänga tio butiker i Sverige under 2018, som en följd av modejättens försäljningsras. Butiken på Familia Köpcentrum i Hyllinge drabbas och kommer att stänga igen under året, enligt Market.

– Det stämmer att Lindex har beslutat att stänga cirka 20 butiker under 2018, huvudsakligen på våra nordiska marknader men även ett fåtal på våra andra marknader. Detta är ett resultat av minskad trafik till fysiska butiker och ett förändrat kundbeteende, säger Kristina Hermansson, Lindex kommunikationschef, till Market.

Företaget har under första kvartalet stängt tre butiker, däribland sin butik på Caroli city i Malmö.

– Under årets resterande kvartal planerar vi sju butiksstängningar i Sverige, säger Kristina Hermansson till Market.

Orsaken är att kedjan ser en kraftig minskning i sin omsättning. Under första kvartalet omsatte Lindex cirka 1,2 miljarder kronor, vilket är en minskning med nära sju procent jämfört med samma period förra året.

I en kommentar till Market berättar Lauri Veijalainen, vd för ägaren Stockmann, att man kommer stänga förlustbringande butiker.

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.