Laddar

Klart: Jätten lämnar Malmö – för Helsingborg

Företaget omsätter cirka 200 miljoner kronor – nu flyttar de till Helsingborg.

delningar

E-handelsjätten CoolStuff växer årligen. På bara några år har man ökat sin omsättning från 100 miljoner till 200 miljoner kronor, och behandlar cirka 600 000 ordrar per år. Nu har Malmöföretaget blivit så stora att man tvingas genomföra en stor förändring, skriver ehandel.se.

Nu flyttar man logistiken från Malmö till Helsingborg, för att lämna över lagret till en tredje part. Och det blir Helsingborgsbaserade Nowaste Logistics AB som tar över lagerverksamheten.

– Det är otroligt roligt att få möjligheten att arbeta med gänget på CoolStuff. Unga, inspirerande och drivna personer med stort engagemang för företaget. De ställer höga krav på oss som logistikpartner för att kunna ge sina kunder den bästa möjliga servicen, vilket gör det till ett mycket spännande uppdrag, säger Christian Hallberg, vice VD på Nowaste Logistics AB till sajten.

Anledningen till flytten är, enligt medgrundaren Christian Omander, att de inte klarar av det ökade behovet.

– Vi har en väldigt stark säsongsvariation med 40 procent av vår omsättningen under en 30-dagarsperiod vilket är en enorm utmaning att hantera på egen hand. Nowaste har större muskler och kommer kunna styra sina resurser mellan deras olika kunder eftersom alla inte har samma säsongstopp som vi har, säger Christian Omander till e-handel.

Flytten beräknas vara klar i september 2018 och CoolStuff kommer att behöva säga upp lagerpersonal i Malmö.

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.