KLART: Han blir ny tränare för HIF

Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

"Det är klubben som jag har lång historik med och nu ser jag fram emot utmaningen", säger han.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Nu är det officiellt. Henrik Larsson blir ny tränare för HIF, rapporterar Fotbollskanalen. Beskedet kom under klubbens presskonferens på söndagen.

- Vi har talat med ett antal potentiella tränare, men vi beslutade oss för Henke. Det har varit oerhört spännande och vi är oerhört glada, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Tidigare har Henrik Larsson varit tränare i Helsingborg från 2015 till 2016. Men lämnade till följd av skandalscenerna som uppstod när klubben åkte ur allsvenskan. Efter förlusten mot Halmstad hoppade supportrar bland annat in på planen och slog Jordan Larsson med tillhyggen.

Han kommer ta över efter före detta tränaren Per-Ola Ljung som avskedades på lördagen. Anställningen är ett korttidskontrakt som gäller säsongen ut.

Henrik Larsson började karriären som tränare i Landskrona Bois 2010. Därefter var han även tränare för Högaborg och Falkenberg innan han återvände till Olympia 2015.

- Det är väldigt roligt. Det är klubben som jag har lång historik med och nu ser jag fram emot utmaningen. Vi är ett stort gäng som kommer lösa det här. Vi är ledare, spelare, supportrar som tillsammans ska klara av det som klubben satte som målsättning inför säsongen, säger Henrik Larsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar