KLART: De är programledare i Melodifestivalen 2019

Foto: Arkiv.

Profilerna presenterades i SVT under fredagseftermiddagen.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Den svenska musiktävlingen Melodifestivalen kommer att ledas av hela fyra programledare nästa år.

Nu står det klart att det blir komikern och tv-profilen Marika Carlsson, artisten Eric Saade, komikern och radioprofilen Kodjo Akolor samt skådespelerskan och artisten Sarah Dawn Finer.

Standupkomikern Marika Carlsson har bland annat medverkat i TV4:s Parlamentet och 100%, varit värd i Sommar i P1 och lett radioprogrammet Marika i P4. År 2006 samt 2012 utsågs hon till "Årets kvinnliga komiker" vid Svenska Stand up-galan. 

Artisten Eric Saade har bland annat medverkat i Melodifestivalen år 2010, 2011 och 2015 samt varit med i Så mycket bättre. Han har också varit del i pojkbandet What’s Up och släppt flera album som han har turnerat runt i Sverige med. 

Komikern Kodjo Akolor har bland annat varit programledare för Musikhjälpen sex år i rad, medverkat i morgonradioprogrammet Vakna med The Voice, och är sedan 2009 programledare för Morgonpasset i P3. 

Sångerskan Sarah Dawn Finer har år 2012 varit programledare för Melodifestivalen och varit med och tävlat år 2007 och 2009. Hon har släppt flera guldsäljande album och medverkat i en rad typer av musik, teater, film och tvprogram – bland annat 2012 var hon årets julvärd i SVT. 

Turnéstarten blir i Göteborg den 2 februari 2019. Finalen av Melodifestivalen kommer att sändas från Friends Arena i Stockholm den 9 mars.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar