Laddar

JUST NU: Kraftigt snöfall i Helsingborg – beräknas hålla på hela dagen

SMHI räknar med snö under stora delar av dagen.

delningar

Under stora delar av förra veckan var det kaosartat på flera ställen i Skåne när en rejäl snösmocka nådde länet.

I slutet på förra veckan rapporterade flera medier så även 24Helsingborg att de enda som klarat sig ifrån det vita vintertäcket var de nordvästra delarna, däribland Helsingborg. 

Nu har vädret vänt, bokstavligt talat. Under måndagsmorgonen började det att snöa rejält i sundets pärla och staden är nu klädd i vitt.

– Det gör det. vi ser att det  har dragit in ett snöfalls område från sydväst, alltså från Danmark. Det är även lite mildare luft vilket gör att snön är lite blötare med inslag av regn om man jämför med snön som kom i förra veckan, säger Malva Lindborg, meteorolog på SMHI.

SMHI beräknar att detta snöfallet kommer att hålla på fram till kvällen innan det redan imorgon vankas varmare väder.

– Bakom snöfallet är det mer vårkänslor och lokalt uppemot 5 plusgrader. Det blir även några plusgrader i Helsingborg och en hel del sol under tisdagen, säger Lindborg.

Så nu vänder det?

– Det vänder lite skulle jag säga, det blir som mildast under tisdagen.

När det lite mildare vädret och solen dragit förbi kommer delar av vintervädret tillbaka och helsingborgarna kan räkna med mer snö i slutet på veckan.

– Dagtid kommer temperaturen att ligga runt ”nollan” sen nattetid är det minusgrader. vi kan även se längre fram i slutet på denna veckan att det kan passera lite mer snöfall, även då med blöta inslag, säger Malva Lindborg.

Relaterade artiklar