Laddar

Klart: Andreas Granqvist återvänder till HIF

VM-hjälten nobbar superkontrakt – klar för Helsingborgs IF

delningar

Helsingborgs IF kallade till en pressträff på söndagen och beskrev det som att de skulle släppa ”en av de största nyheterna i modern tid, dels för föreningen men även för svensk fotboll”.

Det gjorde de också.

Påarpssonen Andreas Granqvist kom till Helsingborgs IF:s juniorlag 1999. Han gjorde 73 A-lagsmatcher och hann bli lagkapten i den rödblåa dressen innan han försvann till engelska Wigan.

Sedan dess har Andreas Granqvist hunnit med spel i holländska Groningen, italienska Genoa och nu senast har han varit lagkapten i ryska Krasnodar.

Den 13 november 2017 var han med och besegrade Italien och skickade Sverige till VM i sin 69:e A-landskamp. En vecka senare tilldelades 32-åringen Guldbollen.

Nu återvänder Andreas Granqvist hem till Helsingborgs IF. Landslagsstjärnan nobbade superkontrakt från sin klubb Krasnodar för spel i klubben i sitt hjärta. Det presenterades på söndagens pressträff.

Den 32-årige mittbacken ansluter till HIF efter VM i Ryssland i sommar, då hans kontrakt med Krasnodar löper ut.

Granqvist har skrivit på ett 6,5 årskontrakt (!) med Helsingborgs IF. Spelarkontraktet är på 3,5 år, medan de två resterande åren är en framtida roll som sportchef i klubben.

Relaterade artiklar