Laddar

Joakim fick bilen uppeldad – sviks nu av försäkringsbolaget

"Jag känner mig kränkt och lurad", säger Joakim till 24Helsingborg.

delningar

Under december månad ägde flera bilbränder rum runt om i Helsingborg. Natten till den 14 december brändes flera bilar i ett bostadsområde på Närlunda. Joakim Alto fick sin bil uppeldad.

Nu sviks han av försäkringsbolaget – trots att han tecknat full försäkring.

– Det känns förjävligt rent ut sagt. Det är ett kontraktsbrott utan dess like, säger han.

Bilen har en viktig roll för att familjen ska lyckas få ihop sin vardag. I juli tecknade därför familjen en bilförsäkring med försäkringsbolaget Folksam. Försäkringen de tecknade var den största bilförsäkringen som Folksam kunde erbjuda med alla extra tillägg.

Men efter endast 31 dagar tvingas nu familjen lämna tillbaka sin hyrbil.

– Jag blev helt chockad. Jag har tidigare jobbat med försäkringar så jag har stenkoll på vad det är för avtal som jag har tecknat. Det som de gör nu är ett avtalsbrott, säger Joakim.

Enligt de avtal som Joakim tecknade har familjen rätt till en hyrbil i 65 dagar. Istället har nu Folksam givit familjen en ersättning på 150 kronor som ska användas som reskassa.

24Helsingborg har fått ta del av de samtal som Joakim fört med Folksam där han bett de hänvisa till avtalet. Något som de inte kunnat göra. Istället förklarar försäkringsbolaget att fallet inte är ersättningsbart och därför har man valt att återkalla hyrbilen. Något som inte står i det kontrakt Joakims familj tecknade.

– Man mår psykiskt dåligt av detta. Nu tvingas jag jobba på distans och kan inte jobba lika mycket som jag behöver. Det här skapar stor problematik i vår familj.

Familjen har nu i stället blivit tvungen att skuldsätta sig för att köpa en temporär bil. Nu vill Joakim varna andra för försäkringsjättarna.

– Jag vet att jag inte är ensam om att bli drabbad. Jag vill uppmana andra att våga stå på sig mot de stora företagen. Vi har alla ett juridiskt avtal att följa. Man ska inte låta dem köra över en. Ett avtal är ett avtal.

Under fyra veckors tid har ärendet haft fyra olika handläggare. 24Helsingborg har försökt nå både den aktuella handläggaren samt Jörgen Jandelin som är gruppchef för region syd på Folksam, men ingen av dem har varit anträffbara.

Relaterade artiklar