Israels president om knivdådet i Helsingborg: "Judar i fara"

Israels president Reuven Rivlin. Foto: Mostphotos/Belish

En kvinna i 60-årsåldern är livshotande skadad efter knivattacken på tisdagsmorgonen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En kvinna i 60-årsåldern fick livshotande skador efter en knivattack på tisdagsmorgonen på Nedre Långvinkelsgatan i Helsingborg. Kvinnan är, enligt Helsingborgs Dagblad, aktiv i judiska församlingen i Nordvästra Skåne och under tisdagen bevakade polisen deras lokaler i Helsingborg. En man har gripits i Danmark, och har anhållits för försök till mord.

Israels president Reuven Rivlin uttalade sig under tisdagskvällen om attacken.

– Återigen är Judar i Europa i fara. Dagens brutala knivattack av en kvinna i Helsingborg, Sverige, påminner oss om att vi inte kan förlita oss på bleknande minnen av Förintelsen för att hålla dagens judiska samhällen trygga, säger han till The times of Israel.

Polisen har inte gått ut med någon information om att det skulle röra sig om ett hatbrott.

– Vi kommer att bekämpa antisemitism ända tills det har utplånats och vi kommer inte vara tysta vid sådana händelser, säger presidenten till tidningen.

Polisen säkrade under tisdagen en misstänkt brottsplats på Nedre Långvinkelsgatan som spärrades av. Tekniker har arbetat med att säkra eventuella bevis och polisen har hållit förhör samt knackar dörr i området.

– Det ska ha skett utomhus på den här gatan, sa Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral region Syd till 24Helsingborg.se under tisdagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar