Laddar

Inbrottslarm gick på bensinmack – rökfylldes

(Uppdaterad 09.38 ) Under natten mot söndag har även två bilar brunnit i Helsingborgsområdet.

delningar

På söndagsmorgonen ryckte räddningstjänsten ut till Preem på Gustav Adolfsgatan med anledning av en misstänkt brand. Larmet kom klockan 06.45.

Enligt larmuppgifterna skulle butiken vara rökfylld.

– Den ligger som räddningsinsats och det är bara räddningstjänst som åkt på den, så jag har tyvärr ingen information, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral, vid 07.30-tiden.

– Det står också att personalen ringt in från macken med anledning av röken, men jag har ingen information om brand. Det verkar också som att inbrottslarmet har löst, säger Kim Hild vid 08.40-tiden.

Vid klockan 09.30 meddelar räddningstjänsten att det inte rörde sig om någon brand.

– Det var ingen brand. Det var ett inbrottslarm som löser ut rökpatroner vilket gjorde att bensinstationen fylldes med rök, säger Kenneth Eriksson vid räddningstjänsten Helsingborg.

Huruvida det var ett faktiskt inbrottsförsök är för närvarande okänt.

******

Under natten mot söndag har det också kommit in larm om dubbla bilbränder. Det första kom från Minörgatan vid 00.30-tiden.

– Bilen blev totalt utbränd men inga andra fordon ska ha kommit till skada. Vi har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Kim Hild.

Det andra larmet kom vid 02.20-tiden från Ättekulla naturreservat.

– När patrullen anlände så var den helt utbränd, så jag är osäker på om räddningstjänsten ens behövde göra något räddningsarbete. Den var fortfarande varm när vi var där i natt, så när den svalnat ska vi se om vi kan få fram chassinummer och liknande, säger Kim Hild.

Relaterade artiklar