Laddar

Idag startar Madamilen i Helsingborg

Den populära matpromenaden går av stapeln under lördagen.

delningar

Under lördagen anordnas Madamilen för första gången i Helsingborg. En matvandring med fokus på mat och dryck.

– Madamilen är en matpromenad där man vandrar runt i sin stad och upptäcker restauranger, cafe och delikatessbutiker. Man får en smakbit av sin stad helt enkelt, säger Charlotta Ranert på Pink Chili som driver evenemanget.

Madamilen är en kulinarisk vandring under dagtid. Tio stopp på utvalda restauranger, caféer, delikatess- och matbutiker är Madamilen en helhetsupplevelse.

Några stoppen är på Helsingborgs bästa restauranger enligt White Guide.

– Det är Bonasera, Hallen, Chocolatte, Restaurang Creo, Matkooperativet, Barrica, Lakritsbutiken och Chateau Fôret, säger Charlotta Ranert och fortsätter:

– Det blir ett subjektivt utval från mig och mina kollegor. De blir vilka vi gillar, vilka vi tycker ha bra kvalitet och vad som är de bästa vi tycker staden har att erbjuda, säger hon.

Sedan starten i september 2016 har över 4000 matälskare deltagit i Madamilen och fått ta del av över 100 smakstopp i fem olika städer.

Under 2018 växlar Madamilen upp och kommer att sprida sig över hela Skåne. Bland annat i Landskrona, Lund, Skanör/Falsterbo, Ystad och Helsingborg.

Varför tror du att konceptet blivit så populärt?

– Dels att man kommer ut och går till tio olika ställen och dels för att man upptäcker något nytt. Men framförallt för att man gör det tillsammans. Man går och äter, rörelse och mat hör ihop så man kan äta mer, säger Ranert.

För att delta i Madamilen köper man en biljett till en av de olika avgångstiderna. Sedan går man till milens första stopp och där får man en meny, ett armband och en karta.

– Biljetten kostar 299 kronor sedan väljer man om man vill gå eller cykla med sina kamrater. Många väljer att cykla, säger Charlotta Ranert.

 

Relaterade artiklar