Laddar

Ica-Butiken bygger om för 30 miljoner – och öppnar sushibar

Stora förändringar och unika satsningar att vänta i butiken under våren.

delningar

Att det är stora förändringar på gång inne på Ica MaxiBerga har man inte kunnat missat om man varit där och handlat. Nu berättar 24Helsingborg tillsammans med handlaren Magnus Carlsson vad som ska ske i butiken.

– Det kommer bli en stor förändring och även om det är jobbigt för kunderna under renoveringen tror jag att när allt är klart vill man som konsument handla i en fräsch butik som utvecklar sitt sortiment och hänger med i trenderna, säger Ica-handlaren Magnus Carlsson.

Redan nu är ombyggnaden av frukt- och gröntavdelningen samt brödavdelningen färdigställd. Under veckan som gått har det varit fullt fart med byggarbetare och under fredagen öppnade butikens unika satsning, sushikök.

– Frukt och grönt är oerhört viktigt för oss, sen vi vill tillföra sushi daily för att det är något som mina konkurrenter inte har och något som jag blir ensam med, säger han.

Magnus Carlsson har varit ägare av butiken i fem år. Han lämnade sin butik i Löddeköpinge för att flytta med familjen till Ängelholm där hans sambo har sina rötter.

– Ängelholm är en trevlig liten stad och jag gillar att pendla de 20 minuterna, säger han.

När han kom in som chef för butiken på Berga hade han endast några månader på sig att renovera eller bygga om, något som gjort att han väntat på rätt tillfälle att göra om butiken så som han vill ha den.

– För att göra en lång historia kort så visste jag när jag började att jag ganska snart skulle få konkurrens av City Gross och då gjorde vi en renovering som har funkat men som inte var genomarbetad.

Varför passar det så bra just nu att bygga om?

– Efter att vi byggt ut och fått in ett systembolag och ett apotek så kunde vi flytta ut det gamla apoteket och frigöra 200 kvadratmeter. Då var frågan vad kan vi göra med de, säger han och fortsätter.

– Lägg där till att vi är tvungna att byta ut all kylmedia i butiken för att den blir olaglig efter 2020. Det är en stor och tung renovering och då passar det utmärkt att göra en ombyggnad när det ändå ska dras nya rör.

 

Foto: Johan Nordström

Allting har planerats i ett och ett halvt år och utöver det som redan är gjort kommer det under våren fler förändringar.

Delikatessdisken kommer förlängas, ett restaurangkök har byggts bakom kulisserna för att butiken ska börja med färdigrätter och catering samt att kassadelen av butiken kommer genomgå en större förändring.

– Traditionellt sett har denna butiken varit skittrång för konsumenten, så det har varit mycket fokus på att lägga gångar och att det ska finnas mycket yta för kunden.

Vad kostar denna renoveringen?

– I runda slängar kommer det allt som allt att kosta runt 30 miljoner kronor. Då är allt med kylmedia inkluderat, säger Carlsson.

För den som varit i butiken har man även kunnat se ”veckobrevet” alltså en lista på vad som händer i butiken under veckan direkt i ingången. Ett meddelande som chefen personligen skriver till sina kunder.

– Jag skriver ett mejl till fyra tusen kunder varje vecka, säger Magnus Carlsson.

 

Foto: Johan Nordström

Detta händer på Ica Maxi Berga de närmsta veckorna:

V. 7

Kylar byggs om i mejeriavdelningen.

V.8

Hela kassalinjen byggs om. Mer plats åt självscanning, kommer sätta in tre självbetalningskassor och nytt modultak som ska ge bättre ljudnivå för kassörskor och kunder,

Förberedelser för ombyggnad av delikatessen.

V.9

Delikatessen stänger och den nuvarande disken bytts ut mot en sex meter längre disk.

V10

Hela förbutiken byts ut och en helt ny sätts in.

Hälsa och skönhetsavdelningen ändras om för att satsa mer på träning och friskvård.

V.11 

Då ska allt vara klart.

V.15-17

Nyöppningstema för att visa upp det som gjorts.

Relaterade artiklar