Hur får man allt hemmafix gjort under semestern?

Sommarsemestern är en perfekt tid för att få alla dina projekt och hemmafix gjorda. Vädret är varmt, barnen är lediga från skolan och du har mer fritid helt enkelt. Men att komma till skott med alla dessa saker är oftast lättare sagt än gjort under ledigheten.

Så hur ska man göra och tänka för att få allt hemmafix gjort under semestern? Detta är verkligen en bra fråga som vi tror att många svenskar ställer sig själva när de väl ska gå på semester. Här kommer därför några tips på hur du kan få dina hemmafix och projekt gjorda under semestern!

1. Gör en lista över alla projekt som du vill få gjorda

Detta är förmodligen det första och viktigaste steget för att få något gjort överhuvudtaget under semestern. Utan en lista blir det mycket svårt att hålla sig organiserad och på rätt spår med alla projekt som du vill få gjorda.

Se därför till att sätta dig ner och skriva ner alla projekt, stora eller små, som du vill få gjorda under semestern. På så sätt kan du börja stryka saker från listan och känna en känsla av att du har uppnått något när du får saker gjorda.

2. Avsätt tid för varje projekt

När du väl har en lista med projekt är nästa steg att avsätta tid för varje projekt. Detta är viktigt eftersom det hjälper dig att hålla dig på rätt spår och inte bli distraherad av andra saker som dyker upp under semestern.

Ta en titt på din lista och räkna ut hur mycket tid varje projekt kommer att ta. Bestäm sedan när du ska ta dig tiden till att genomföra respektive projekt. Du kan till exempel avsätta en timme varje dag för att arbeta med dina projekt, eller så kan du ägna en hel dag åt varje projekt.

3. Berätta för din familj och dina vänner om dina planer

Ett annat viktigt steg för att få dina projekt gjorda under semestern är att berätta för din familj och dina vänner om dina planer. Detta är viktigt eftersom de kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår och skapa en känsla av att då nu måste få dessa saker gjorde, eftersom att du berättat att du ska fixa det under ledigheten.

Dessutom kan det vara bra att ha någon att prata med om dina projekt och få feedback från. Så var inte rädd för att berätta för dina nära och kära vad du håller på med och be om deras stöd.

4. Ta dig inte an för många projekt

Som allt annat här i livet är det viktigt att hitta en balans med dina projekt. Om du tar dig an för många projekt riskerar du att bli överväldigad och inte få något gjort alls.

Försök därför att hitta en balans mellan antalet projekt du tar på dig. Och kom ihåg att det är okej att inte slutföra allt som står på din lista. Det är viktigt att ta det lugnt på semestern också och att inte sätta för mycket press på dig själv. Så känn dig inte dålig om du bara vill ta det lugnt ibland och luta dig tillbaka för att t.ex. spela på casino utan svensk licens, läsa en bok ute i solen eller åka iväg en sväng till stranden.

Rulla till toppen