Laddar

HIF vann – supertalangen avgjorde

Helsingborgs IF besegrade GAIS med 1-0 på Olympia inför 5 820 åskådare. Matchvinnare blev supertalangen Alex Timossi Andersson.

delningar

Helsingborgs IF är på nytt ett vinnande lag, men segern satt långt inne trots att gästande GAIS fick högerbacken August Wängberg utvisad redan efter 16 minuters spel. Situationen ledde även till straff, som Darijan Bojanic missade.

Det dröjde till den 82:a minuten innan det första målet skulle falla – och det genom 16-årige supertalangen Alex Timossi Andersson. Skicklige Bojanic hittade fram till Timossi efter en hörna och han satte bollen i krysset.

– Det var jätteviktigt att vi vann efter bakslagen och bonus att få göra mål., säger 16-åringen till Kvällsposten.

HIF var det klart bättre laget och med bättre effektivitet hade man vunnit med större marginal. Inlånade Lumala Abdu var nära vid flera tillfällen och hade bland annat ett skott i ribban.

– Jag tycker att hela laget gör en bra match. Vi håller i bollen och det är vi som för spelet efter att de fått en man utvisad, säger Timossi Andersson.

Nästa match för HIF är det viktiga derbyt mot formstarka Trelleborgs FF. TFF ligger två poäng efter HIF i tabellen, men har en match mindre spelad.

Relaterade artiklar