HIF stäms – krävs på storsumma

Foto: Michael Erhardsson, Mostphotos.

Helsingborgs IF ska bland annat inte betalat fakturor för sin egna personalfest.

delningar

The Tivoli som drev restaurangerna på Olympia gick i oktober i konkurs. Efter det har verksamheten drivits vidare av konkursförvaltaren. Helsingborgs IF kom överens med förvaltaren att de skulle betala sina fakturor till konkursboet inom tio dagar, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Enligt stämningsansökan höll HIF inte det löftet. Flera av räkningarna, som är på mindre summor, handlar om olika evenemang och luncher som konkursboet ordnat till HIF. Även räkningen från klubbens personalfest från november i fjol på 19 410 kronor ska heller inte ha betalats, enligt konkursförvaltaren.

– Det är mycket tråkigt att det ska behöva gå så här långt. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle kunna bli problem med betalning från HIF, säger konkursförvaltaren Anders Ripp, till tidningen.

Utöver tidigare nämnda besök på Olympias restauranger finns det räkningar med andra gäster och evenemang vid matcher som konkursboet stått utan att få betalt. Totalt rör dig sig om obetalda fakturor på 104 276 kronor.

Till HD säger HIF:s ordförande Krister Azelius att han trodde att ärendet redan var utrett och uppger samtidigt att klubben inte är helt överens om det konkursförvaltaren skrivit i stämningsansökan.

– Vi behöver gå igenom ärendet en gång till innan vi svarar tingsrätten, säger han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar