Laddar

HIF hoppas på stjärnans återkomst – redan i sommar

"Rasmus har sagt till oss att han är jätteintresserad"

delningar

Trots stora, envisa försök lyckades Helsingborgs IF aldrig få hem förre anfallsstjärnan Rasmus Jönsson till klubben innan transferfönstret inför säsongen stängde – till fansens stora förtret.

Men nu tänder ordförande Krister Azelius återigen Helsingborgs hopp om en återkomst.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Azelius att den 28-årige anfallaren kan återvända redan i sommar.

– Vi gick ända in i kaklet (innan säsongsstarten). Vi stängde, tillsammans med Rasmus, den möjligheten på morgonen den dagen då fönstret stängde. Sedan flyttade vi snabbt fokus till den andra Rasmus (Rosenqvist) från Elfsborg. Vi hade honom på lut och var tydliga (mot Rosenqvist) med att vi jobbade med andra alternativ. Vi har haft en jättebra dialog med Rasmus och hans agent, säger Krister Azelius till Fotbollskanalen.

HIF:s ordförande fortsätter sedan:

– Vi enades nu om att låta oss ge det mer tid så att vi kan se vad vi kan åstadkomma i sommar. Rasmus har sagt till oss att han är jätteintresserad och vi har sagt till honom att han är vår nummer ett när det gäller den offensiva positionen med sin erfarenhet och sitt kunnande. Men tiden och omständigheterna gav oss inte möjligheten att landa det redan nu, säger han.

Rasmus Jönsson själv erkänner att han var sugen på en återkomst redan inför säsongen:

– Jag var sugen, så kan man säga. Sedan är det flera grejer som ska lösas. Vi håller fortfarande kontakten och jag är helt klart öppen för det inför sommaren också, säger han till Fotbollskanalen.

Rasmus Jönsson har kontrakt med danska Odense fram till sommaren 2018. Därför kommer Helsingborgs IF tvingas betala en övergångssumma för att köpa ut anfallaren från sitt kontrakt, om Odense själva inte går med på att säga upp avtalet med Jönsson.

Relaterade artiklar