Laddar

HIF-duo värvas till division ett

De fick inget A-lagskontrakt med HIF - nu är båda två klara för samma klubb.

delningar

ÄFF har under dagarna kommit med flera besked angående truppen för 2018 års säsong. Bland annat att Edvin Nilsson, Oliver Stojanovic Fredin och Kristoffer Jeppsson har förlängt sina kontrakt.

Nu kommer nästa nyhet, Backen Niklas Svensson och mittfältaren Alexander Engholm lämnar HIF och har skrivit på varsitt tvåårskontrakt. De båda kommer närmast från HIF:s U19-lag och har figurerat en del i A-laget, men fick inte erbjudande om A-lagskontrakt. I år fyller de 20 år och är därmed för gamla för spel på U19-nivå.

– ÄFF är en bra klubb för Niklas och Alexander att fortsätta utvecklas i, säger tränaren Alexander Tengryd, som tränade duon under sin sejour i HIF till HD.se.

HIF erbjöd aldrig de förra U19-spelarna något A-lagskontrakt och nu när duon skrivit på för ÄFF fortsätter de därmed att jobba med sin nygamla tränare.

Niklas Svensson har suttit på HIF:s bänk i både allsvenskan och superettan och kan spela på flera olika positioner i ÄFF:s 3–5–2–uppställning.

– Han är modig på att ta fram bollen och öppna upp spelet från sin backposition och han har ett bra huvudspel. Han är även professionell, han är alltid väl förberedd, säger Alexander Tengryd till HD.

Alexander Engholm har inte varit lika delaktig i HIF:s a-lag men satt på bänken i cupmatchen mot Oskarshamn förra året.

– Det är en bolltrygg mittfältare med hög utväxlingsförmåga vilket är ett bra anfallsvapen. Han har blivit bättre på att attackera med passningar vilket gör att han har ökat sin förmåga att göra poäng, säger Alexander Tengryd till HD.

Relaterade artiklar