Laddar

HIF-duo klev av onsdagens träning

Båda HIF:arna lämnade planen tidigare än de andra.

delningar

Efter det sura uttåget ur Svenska cupen gör sig HIF nu redo för en ny träningsmatch. En match utan samma tryck som en kvartsfinal i cupen men en match där HIF vill se ännu mer av det som laget tränat på.

– Det var nära både för oss och Öster men så är det. Det blir nya förutsättning men vi vill som alltid vara flexibla, svårlösta och kunna variera vårt spel beroende på vilket motstånd vi möter, säger Christoffer Andersson.

Onsdagens träning var något annorlunda om man jämför med övriga under försäsongen. Detta eftersom att det var assisterande tränaren Christoffer ”Chrisse” Andersson som höll i träning och Reine Almqvist assisterade.

– Han är på scoutingresa, nej men skämt åsido. Han är ledig och det är bestämt sedan länge så det var inga konstigheter, säger Andersson.

Under träning klev dock två av spelarna av träningen tidigare. Först att lämna var anfallaren Mikael Dahlberg, gick ifrån Olympiafältet och försvann in i Olympias korridorer.

– Med ”Micke” värderar vi hela tiden hur mycket han ska göra och han är klok nog att känna när det är bra för honom. Han hade en känning men att han kliver av en träning händer ibland, säger Andersson.

 

Darijan Bojanic tog sig för knät och grinade illa efter en duell. Foto: Johan Nordström

Kort efter Dahlberg gått in satte sig mittfältaren Darijan Bojanic ner och tog sig för det ena knät efter en duell. Bojanic tog sig upp, drack vatten och gick in på planen igen men efter en kort stund lämnade han planen och även han försvann in, haltandes.

– Jag vet inte vad som hände det i den situationen men det ska inte vara någon fara, Andersson.

Är de båda ändå aktuella för match på fredag?

– Med ”Micke” får vi se imorgon [torsdag] hur det känns, han har spelat mycket nu och det skulle inte vara någon panik om han skulle stå över en match, säger Andersson och fortsätter.

– Darijan räknar vi är tillbaka i träning imorgon så det ska inte vara några problem, säger han.

En mer glädjande nyhet var att den reslige mittbacksgeneralen Fredrik Liverstam tränade för fullt. Han berättade efter träningen att det var i matchen mot IFK Norrköping som han fick en smäll men att han spelade och tränade som vanligt tills en vecka efter smällen när det började göra mer och mer ont.

En MR-undersökning visade att Liverstam drabbats av en blödning i knävecket.

Han ska nu gå lite försiktigt fram och imorgon ska man se hur knät reagerat på onsdagens träning.

HIF möter Öster borta i klassiska Tipshallen i Växjö på fredag. Vilka spelare som är aktuella då är inte klart än, klart är dock att huvudtränaren Per-Ola Ljung är tillbaka från sin ledighet tills dess och är med på matchen.

Relaterade artiklar