Hennes macka kan bli Sveriges godaste: ”Hoppas såklart vinna”

Helsingborgsbon är en av finalisterna i Mack-SM.

delningar

Jeanette Stegman som till vardags jobbar på Fahlmans Konditori i Helsingborg, är en av finalisterna i Mack-SM som arrangeras i Stockholm senare i höst.

– ag har aldrig gillat att stå i rampljuset utan jag tycker mer om att jobba. Men det är såklart roligt att ha blivit uttagen, säger hon.

Hennes bidrag går under namnet Dansk klassiker 2.0 och består av bland annat rågbröd, majonäs, salami samt potatis. Ett recept som hon själv tror kommer ta henne långt.

–  Eftersom jag är från Danmark kör jag på en dansk variant. Jag hoppas det kommer gilla den. Jag var i Stockholm för två veckor sen där vi fick instruktioner om tävlingen. Då tyckte jag de andras bidrag såg väldigt fina ut. Jag är ensam om att köra en dansk variant men jag hoppas det kommer gå hem.

Den nionde november är det dags för henne att göra upp tillsammans med de åtta andra finalisterna i finalen som arrangeras i samband med Stockholmsmässan Food & Wine.

På 45 minuter ska Jeanette hinna göra 20 mackor. Fem av dessa ska sedan en jury bedöma och sedan kora en vinnare.

– Det finns några saker som jag kommer få förbereda innan. Bland annat kommer jag få förberedda potatisen på förhand. Men det kommer bli stressigt. Det handlar om att vara strukturerad.

Kommer du att vinna? 

–Jag hoppas såklart vinna men jag tar det också som en upplevelse så vi får se.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar