Helsingborgspolisen i sorg: "Hoppas du funnit frid"

Välkänd person har avlidit – polisen sörjer.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Helsingborgspolisen sörjer. En välkänd person, som tillhört det så kallade "a-laget", gick bort i en olycka några dagar före julafton. På Instagram skriver Helsingborgs ingripandepoliser om personen, som ofta fanns på något av stadens torg, på en parkbänk eller på Knutpunkten.

"Han var välkänd för poliserna i Helsingborg såväl som för personalen i arresten och på ambulansen. Det var många tillfällen som han fick sova ruset av sig i en av våra celler eller krävde annan vård, när han hittades liggandes på marken, vinglades på gatorna eller sittandes avsomnad någonstans. Ibland undrade vi hur länge man kan fortsätta, hur kroppen orkar", skriver polisen.

Man berättar om personen kunde vara irriterad på polisen, men oftast var han på gott humör och alltid pratglad.

"Nu finns han inte längre och det är en egendomlig känsla av saknad som är svår att ta på. Det var ingen släkting, vän är inte rätt ord och likaså bekant. Ändock var det någon som vi ”kände”, om så bara å yrkets vägnar", skriver polisen och fortsätter:

"Eller som en kollega på RLC uttryckte det; ”de enda personnummer som jag kan utantill är mitt, mina barns och så hans”. Så ofta hände det att han fick vår assistans. Vi tror att detta är den enda dödsruna som skrivs till hans minne. Hoppas att du funnit frid."

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.