Laddar

Helsingborgare tog silver i kock-EM: "Känns bra"

Med inspiration från svensk sommar lyckades Sebastian Gibrand från Helsingborg nästan nå toppen under kock-EM i Italien.

delningar

Guldet togs av Norge men Sebastian Gibrands "Ljusa Sommardagar och Varma sommarnätter" bestående av bland annat ägg, potatis, koldoftande zucchini och sparris, nådde ändå en hedrande andraplats.

– Det är en internationell touch med svenska produkter, säger han till SVT Nyheter Helsingborg, efter tävlingen.

Kock-EM som även kallas Bocuse d’Or Europe avgjordes i Italienska Turin. Totalt tävlade 20 nationer, varav de tio bästa går vidare till världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or, kock-VM i Lyon 2019. 

– Det handlar om att optimera fysiskt och mentalt, säger Gibrand till SVT och fortsätter:

-Det kommer bli en helt annan smakbild eftersom vi tävlar i januari – lite mörkare.

Relaterade artiklar