Helsingborg i topp inför värsta säsongen: "Viktigt med rena gator"

Stadens renhållningsprojekt som bland annat fokuserar på rätt papperskorg på rätt plats har gett resultat.

delningar

Helsingborg placerar sig på fjärde plats i Skräpbarometern 2018, där Sveriges 12 största svenska städer har rankats utifrån antalet papperskorgar delat på hur många invånare som bor i staden. Ju högre skräpbetyg en stad får desto fler papperskorgar per invånare har staden. Till exempel hade Jönköping, som kom på första plats ett skräpbetyg på 2,91 att jämföra med Helsingborgs 1,42.

– I Helsingborg arbetar vi långsiktigt med att skapa en vacker och attraktiv stad. För oss är det extra viktigt att våra gator, torg och parker upplevs som hela och rena. Vi har därför lanserat renhållningsprojektet I LOVE HBG där förebyggande åtgärder som beteendepåverkan tillsammans med fokus på att placera rätt skräpkorg på rätt plats ger resultat, säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare, Helsingborg stad

Skräpet i våra städer består främst av tobak och plast. En utredning som regeringen låtit göra visar att flaskor är en av de vanligaste plastföremålen i hela Östersjön. Oroväckande nog ökar dock plastkonsumtionen för varje år som går och bara under förra året konsumerade svenskarna otroliga 1,5 miljarder flaskor.

Illustration: Sodastream.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar