Laddar

Här är helsingborgarnas favoritpizza

Klassikern med skinka och ost är nu den mest populära.

delningar

Enligt en undersökning från Onlinepizza så har Kebabpizzan länge varit herren på täppan när det gäller listan över de populäraste pizzorna i Helsingborg. Men enligt den senaste undersökningen har den klassiska Vesuvion tagit över förstaplatsen.

Populäraste pizzorna i Helsingborg: Egen modifierad 49,37 % Vesuvio 5,05 % Capricciosa 3,53 % Hawaii 3,16 % Kebabpizza 3,05 % Calzone 2,19 % Margherita 1,43 % Pommespizza 0,86 % Margherita  0,73 % Mexicana 0,53 %

Nu stundar nyårsdagen som klassas som den dag på året då helsingborgarna äter mest pizza. Nyår och dess traditionen gör att pizzabeställningarna ökar med hela 300 procent jämfört med en vanlig söndag.

– Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton. Det ser vi också tecken på i vår statistik, där tre gånger så många beställer hem pizza jämfört med en vanlig söndag. Högst tryck är det mellan 13.00 och 19.00, då blir det riktigt svettigt för alla pizzabagare, säger Daniel Strömberg, vd för Onlinepizza.

Bland ordinarie pizzor i Sverige är Vesuvio den stora favoriten, baserat på beställningar från över 1400 restauranger som är anslutna till Onlinepizza

Relaterade artiklar