Här är 4 tips för att förbättra dina träningsresultat

Du har hört det förut och kommer höra det igen: Träning är bra för dig. Men går det att ta sin träning till nästa nivå om man redan tränar och håller igång?

Det finns faktiskt väldigt många olika saker som man kan göra för att göra sin träning mer effektiv, rolig och givande. Här är fyra tips för att göra din träning ännu bättre.

1. Värm upp och stretcha

Stretching är viktigt för att förebygga skador. Att göra det före och efter träningspassen kan hjälpa till att hålla musklerna friska och flexibla.

Om du redan stretchar innan du tränar är det också viktigare att du gör det efteråt. För att stretcha ordentligt bör du hålla varje position i 20-30 sekunder

2. Träna inte för mycket på en gång

Naturligtvis är det hälsosamt att träna ofta. Men gör inte misstaget att träna för mycket. Ge dig själv pauser då och då, så att din kropp kan återhämta sig klokt.

Hur ofta bör man träna då? Enligt studier rekommenderas motion minst tre gånger i veckan. Vi tycker dock att du själv bör känna efter hur din kropp reagerar på träningen och därefter bestämmer hur mycket du bör träna.

3. Sätt upp några mål

Alla kan dra nytta av att träna. Men för att verkligen kunna göra din träning bättre bör du sätta upp några mål för dig själv.

Om du har ett mål att sträva efter kommer det vara mycket lättare att motivera sig till att träna, och det kommer även vara väldigt givande när du når dina mål.

4. Dokumentera din träning

Det är en bra idé att skriva ner dina framsteg och hålla koll på din träning.

Du kan idag enkelt göra detta genom att använda appar eller tjänster som hjälper dig dokumentera din träning, och även dela dina träningsresultat med vänner om du så skulle vilja det.

Rulla till toppen