Han vill starta nattvandring i Helsingborg: ”Väldigt givande"

Foto: Privat.

Har själv kriminell bakgrund – nu vill han förhindra att unga hamnar snett.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Maher Turkie har själv en kriminell bakgrund – men idag driver han organisationen No2crime och föreläser samtidigt med förhoppningen om att stoppa unga från att ge sig in på den kriminella banan. Sedan februari har organisationen nattvandrat i Malmö – men nu är planen att utöka den verksamheten till fler svenska städer – bland annat Helsingborg

– Det är en ideell förening och vi försöker skapa grupper runt hela landet. Vi försöker hitta fler nattvandrare för vi vet att det finns många som kan göra skillnad i samhället. Man kan göra skillnad bara genom att gå runt och prata med ungdomar, visa sig på stan och på sätt förhindra brott, säger han. 

Organisationen har nyligen startat grupper i Örebro och Stockholm, men enligt Maher Turkie är det lite trögt i början. 

– Det är många som känner sig oroliga och tror att det är farligt. Men vi filmar mycket av våra nattvandringar och lägger ut på vår Facebook-sida. Där kan man se hur kul det är. Det är verkligen jätteroligt och vi uppskattas både av folket och polisen. Samtidigt är det väldigt givande för oss själva, säger Maher Turkie. 

I början av nästa år planerar organisationen att genomföra en turné berättar Maher Turkie. 

– I januari eller februari tänkte vi köra en stoppa våldet-kampanj där vi åker till alla städer som är utsatta och samtidigt köra Live på Facebook från resan. Det kan vara städer som Malmö, Helsingborg, Lund, Västerås, Göteborg, Gävle och Stockholm. Det handlar om att få ut drabbade människor att gå en nattvandring tillsammans, säger han. 

Blir man intresserad av att gå med i organisationen når man dem enklast via deras Facebook

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.