Han misshandlade flickvännen under ett halvårs tid – nu döms han

Foto: Christian Koehn/Ilya Andriyanov

Misshandeln blev så illa att hon inte ville leva mer.

delningar

En man döms vid Helsingborgs tingsrätt för grov fridskränkning för att ha misshandlat och hotat sin tidigare flickvän vid flera tillfällen under fem månaders tid år 2017.

Fyra månader in på parets förhållande började 19-åringen visa en allt mer kontrollerande sidor. Han krävde tillgång till alla tjejens lösenord för inloggningar i sociala medier och kollade kontinuerligt igenom hennes telefon. Inte ens sina vänner fick hon träffa i fred längre om han fick bestämma.

Den fysiska och psykiska misshandeln började med örfilar och nedsättande ord, men eskalerade ju längre förhållandet fortgick. Till slut blev det så illa att hon inte ville leva mer.

Tjejen berättar i förhör i rättegången att hon vid flera tillfällen försökte lämna förhållandet, men att det gjorde honom ännu argare. Vid ett tillfälle körde han ut henne till ett fotbollsfält, tvingade henne att klä av sig naken, och började slå henne med en laddningssladd. Hon uppger att hans ögon var helt svarta. En stund senare tvingade han in henne i baksätet där han upprepande gånger sa att han skulle döda henne medan han boxade på henne och tog stryptag på henne, vilket orsakade att hon fick en blackout.

Vid ett annat tillfälle skulle 19-åringen tvätta sin bil. Under tiden som paret väntade tryckte han en cigarettfimp i hennes hand flera gånger. Efter tvätten körde han sedan till ett parkeringshus där han sa till tjejen att hon inte förtjänade att leva, och uppmanade henne att hoppa från taket, och att han annars själv skulle slänga ner henne.

Tingsrätten anser att det inte finns någon anledning att ifrågasätta tjejens berättelser, som har stämt bra överens med vittnesmålen. Tingsrätten bedömer händelserna som allvarliga och anser att 19-åringen har gjort sig skyldig till grov fridskränkning genom att under nästan ett halvårs tid ha misshandlat sin flickvän. Han döms därför till sex månaders fängelse och ska betala 45 000 kr i skadestånd till tjejen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar