Laddar

Han är en av de äldre i ett ungt HIF: ”Jag trivs med min roll ”

Mittfältaren pratar om 2018, att inte vara bland de yngsta och hur man lär de yngre spelarna hur det är att vara professionell.

delningar

HIF-mittfältaren har nu blivit 29 år och blivit en del av det äldre gänget i ett HIF fullt med unga spelare.

– Jag trivs med min roll och försöker få med mig min rutin i allt vi gör. Vi har många unga som du säger och de är hungriga. Jag försöker hjälpa dem om någon vill ha backning av något slag, säger Andreas Landgren.

Han har själv tagit steget från ungdomslag och försöker finnas till för de unga om de har någon fråga.

– Det är ett tufft steg upp och jag delar med mig med det jag kan eftersom man själv gjort det steget.

Vad är ditt bästa tips?

– Tips och tips man är på ett speciellt sätt både på och utanför planen när man blivit rutinerad. Man är och uppför sig professionellt och de unga agerar utifrån hur vi agerar, säger han och fortsätter:

– Hade vi lekt ”allan ballan” här upp på Olympia tror jag att det är lätt att följa efter.

 

Mohammed Abubakari och Andreas Landgren under en fotbollstrŠäning. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Landgren har under försäsongen 2018 för första gången på länge genomfört en hel försäsong.

– Jag har haft det lite knackigt innan på försäsongerna med ett knä och en hälsena som jag opererat. Det gör mycket att få dessa månaderna i benen. Bortsett från en sjukdomsvecka har jag varit med hela tiden och det ska inte underskattas, säger han.

Att Andreas Landgren visat fin form under början på året är det nog inte många som har missat, han har visat fin form sedan första matchminuten.

– Sedan december tycker jag egentligen att det har känts bra, så absolut känner jag mig i gott slag.

Under 2017 figurerade han på flera olika positioner förutom att spela på mittfältet gjorde han många minuter som ytterback. En egenskap som många tränare säkert önskar hos en spelare men också en egenskap som ingår i PerOla Ljungs tränarfilosofi, att vara anpassningsbar, säger Landgren.

– Vi har egentligen laborerat från start med positionerna för att vi ska ha olika sett att spela på. Vi vill få en flexibilitet och som nu mot Öster gjorde vi på ett sätt, till nästa match kanske vi gör på ett annat, säger han.

Vad tycker du själv om din egen insats mot Öster?

– Jag tycker att jag gjorde en godkänd insats rakt igenom. Jag och hela laget har en hög kravställning så vi tittar mer på vad som kan förbättras istället för att vara nöjda.

När det väl blir ledigt från fotbollen är det många spelare som tar det lugnt, spelar tv-spel, umgås med vänner eller liknande. HIF-mittfältaren tar på sig stiliga kläder och tar sig ner mot stan.

–Jag har känt att produktiviteten har varit lite för låg på de lediga timmarna så jag jobbar lite på Resurs bank på våra lediga tider. Jag vill få en känsla av det riktiga arbetslivet, avslutar Andreas Landgren.

Relaterade artiklar