Laddar

Hämtade saker efter separation – misshandlade sitt ex

Mannen ville ha information om sin ex-flickväns nya kille.

delningar

En 43-årig man från Helsingborg dömdes under fredagen för misshandel, olaga hot, egenmäktigt förfarande, skadegörelse och överträdelse av kontaktförbud. Samtliga brotten har begåtts mot 43-åringens ex-flickvän, som han redan hade separerat från när händelserna inträffade.

I samband med att mannen var och hämtade saker vid målsägaren som han hade lämnat kvar efter separationen tog han hennes mobiltelefon. När hon försökte ta tillbaka den knuffade han till sitt ex så att hon ramlade bakåt på soffan och ner på golvet.

Vid ett annat tillfälle knuffade 43-åringen in målsägaren i en vägg och tog tag i hennes arm. Han hotade då kvinnan och sa att han skulle slå sönder hennes lägenhet och han inte fick uppgifter om hennes nya kille. Han hotades också med att bryta hennes arm.

Efter incidenten delgavs mannen kontaktförbud mot kvinnan, men trots det pratade han med henne i oktober. Nu döms han till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på 15 000 kronor till kvinnan.

Sponsrat inlägg

Mäklarna: Det här är det viktigaste för att öka värdet på din bostad

Att sälja sin bostad är en stor affär och för att få till en lyckad försäljning är det många variabler som måste stämma. Enligt mäklarfirman 3etage i Helsingborg finns det dock två faktorer som är viktigare än alla andra när det gäller att maximera värdet på bostaden vid en försäljning: bilderna och stylingen.