Laddar

Häktad 28-åring tros ligga bakom flera stora stölder

Stölderna ska ha avlöst varandra en efter en under hösten förra året samt början av 2018.

delningar

Den 27 januari i år anhölls en 34-årig samt en 28-årig man då de misstänks ha brutit sig in hos ett byggföretag i Helsingborg och stulit två bärbara datorer samt en pekdator. Två dagar senare häktades 28-åringen, medan 34-åringen släpptes på fri fot.

Nu åtalas båda för händelsen, men 28-åring misstänkt för ytterligare fyra stölder, ett försök till stöld, grov vårdslöshet i trafik samt olovlig körning, grovt brott.

28-åringen misstänks bland annat för att den 30 september och 2 oktober förra året ha gjort inbrott i en restaurang i Helsingborg och stulit kontanter samt köksutrustning till ett värde av 54 140 kronor. Den 24 december ska den misstänkte enligt åtalet även stulit fem bärbara datorer samt fem mobiltelefoner som tillhör Helsingborgs stad. Allt till ett värde av knappt 65 000 kronor.

Den grova vårdslösheten i trafik ska ha skett den 6 januari i år när 28-åringen ska ha kört personbil i hög hastighet i ett tätbebyggt område, kört mot rött ljus och även kört på gång- och cykelväg. Något som ska ha lett till en olycka.

28-åringen förnekar till samtliga brott.

 

Relaterade artiklar