Laddar

Grönområden invigs efter upprustning

I samband me Bårslövsdagen firas det att den omfattande upprustningen går mot sitt slut.

delningar

Helsingborgs stad har under hösten 2017 och våren 2018 både rustat upp och förbättrat grönområdena i Bårslöv. Då arbetet nästan är i mål firar man det med en invigning i samband med Bårslövsdagen den 19 maj. På programmet står bland annat invigningstal, fårsläpp och guidade rundturer.

Under en medborgardialog våren 2017 fick allmänheten komma in med tips till kommunen kring hur grönområdet i Bårlöv skulle kunna bli bättre. En rad synpunkter kom in och nu har kommunen bland annat ordnat fler sittplatser, planterat nya växter, skapat en löpslinga samt byggt en lekplats med hinderbana.

– Vi vill passa på att tacka för alla kloka, roliga och galna idéer som vi fick från er under våra dialoger 2017. Extra tack till årkurs 4 på Bårslövs skola, som hjälpte oss under er skogslektion med idéer i ”Väsenskogen”, och till byalaget, säger Paulina Svenstrup, landskapsarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Vice ordföranden i stadsbyggnadsnämnen Thomas Rödin (MP), tycker att det är extra roligt att Bårlöv har kunnat utvecklas tillsammans med de boende.

– Bårslöv ska vara en trevlig och trygg plats för både besökare och de som bor här. Likaså en plats med goda förutsättningar för rekreation, friskvård och spontanidrott, säger han.