Fullsmockat program på Pride: ”Vi är supertaggade”

På söndag går paraden genom staden.

delningar

Till helgen går årets upplaga av Pride Helsingborg av stapeln. Det är ett fullsmockat program som avslutas på söndagen med den sedvanliga paraden genom staden.

– Vi är supertaggade och har ett större program än någonsin som vi är supernöjda med. På lördagen är det många fler programpunkter än vad vi brukar har. På söndagen har vi en riktigt bra scenshow och paraden, säger Camilla Bergvall, en av arrangörerna till 24Helsingborg.

Foto: Privat

I årets Pride finns det en programpunkt som Camilla ser extra mycket fram emot - där barnen är i fokus.

– Jag tycker det är fint att vi inleder scenshowen på söndag med barnvisor för de yngsta. Det är jag väldigt taggad på och jag hoppas det kommer mycket barn. Det känns viktigt att det finns något för de yngre också.

Inom arrangörsgruppen har man jobbat efter ett inofficiellt tema, "Levbart liv", som berör alla helgens aktiviteter och arrangemang.

– Det handlar inte bara om att existera utan också att kunna leva ett lika gott liv som alla andra. Det går igenom alla programpunkter på något sätt.

Foto: Privat

Hur känns det nu inför Pride?

– Vi har slitit i månader, så det är en stor lättnad och mycket glädje i att helgen äntligen är här. Att få dela med oss av allt vi tänkt på och planerat under året. Alla känslor, gemenskapen som blir, alla möten, shower och samtal. Det är väldigt häftigt att uppleva. Förra året stod vi i arrangörsgruppen och grät för att det blev så bra och att vi rodde det i land.

– Jag hoppas och tror att det kommer mycket folk. Det ska vara fint väder, de tre senaste åren har det regnat så jag hoppas på sol, det kan hjälpa till med antal besökare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar