Laddar

Flera äldre kvinnor fräckt rånade: ”Gör det inte så lätt”

Ny rånvåg i Helsingborg – här är polisens råd till äldre.

delningar

Det är strålande väder i Helsingborg. Solen skiner vilket lockar ut folk på stan, men allt är inte positivt. Det fina vädret har även inneburit ökade åldringsbrott i staden. Den senaste veckan har polisen fått in flera anmälningar om rån, där äldre personer fallit offer.

Polisen i Helsingborg berättar om tre åldringsrån som anmäldes i går, måndag.

– En 90-årig dam kom fram till sin trappuppgång i centrala Helsingborg när en okänd gärningsperson, en man, kom fram till henne, öppnade hennes väska och tog plånboken innan han snabbt försvann från platsen.

– En i 70-årsåldern blev av med sin väska igår förmiddag. En gärningsperson, en man, kom på cykel och ryckte tag i hans väska.

– Och så har vi en till kvinna i 90-årsåldern. En kille i 15-årsåldern ska ha ringt på dörren och velat ha kontanter från kvinnan. Han försökte tränga sig in i bostaden, men den här damen lyckades jaga ut honom och han fick lämna tomhänt, säger Åsa Emanuelsson på polisen i Helsingborg.

Nu skickar Helsingborgspolisen en uppmaning till äldre personer.

– Många lägger sin handväska i rollatorn, och då är det lätt för tjuven att springa förbi och rycka den. Så lägg inte handväskan i rollatorn, den ska inte vara synlig. Om du måste ha den i rollatorn, bind fast den. Man ska inte göra det så lätt för tjuven, säger Åsa Emanuelsson.

Relaterade artiklar