Laddar

Fjälkingekille landslagsdebuterade: ”Gick väldigt bra”

Willandsprodukten har debuterat i landslaget. ”Jag tycker det gick väldigt bra”, säger han om efter debutturneringen.

delningar

Den gångna helgen fick Willands IBK-produkten Jonathan Nilsson, 22, göra sin landslagsdebut. Forwarden som till vardags representerar FC Helsingborg var nämligen en del av den svenska truppen i Euro Floorball Tour.

– Det var skoj. Väldigt roligt. Det var väl rätt så likt som jag hade förväntat mig, med högre tempo och rejälare spel liksom. Så jag tyckte ändå det var rätt så likt som jag hade förväntat mig. Allt var väldigt proffsigt, så det var riktigt kul, säger Jonathan Nilsson från Fjälkinge om debutmatcherna.

Någon större nervositet över att få dra på sig den blågula dressen i seniorsammanhang infann sig dock inte förrän premiärmatchen mot Finland närmade sig.

– Jag kom på mig själv under helgen med att tänka att jag inte alls var nervös, och tyckte det var konstigt. Men sen gled vi in i hallen till första matchen… då när jag kom in i hallen slog det på. Då blev jag riktigt nervös. Så uppvärmningen var rätt knackig.

– Men sen kom jag in i det bra och då släppte det väldigt fort. Det var några fina situationer som jag fick med mig direkt, så efter det var det bara att njuta.

Hur tycker du att det gick för egen del? – Jag tycker det gick väldigt bra. Jag är nöjd med helgen får jag ändå säg. För att vara min debut gör jag det bra. Gör pigga matcher liksom, så jag är ganska nöjd faktiskt, säger Jonathan Nilsson och fortsätter:

– Sen är det kanske lite mer spelet med boll. Det var en ganska utpräglad kontringsfemma jag spelade i, som vi gick ganska hårt på. Så det man kan utveckla är spelet med boll, längre anfall och att vara mer involverad i anfallen. Men det är nåt som kommer så småningom i så fall. Sett över att det var premiärhelg är jag faktiskt nöjd.

I premiärmatchen mot Finland (8-3) och den andra matchen mot Tjeckien (6-3) tog Jonathan Nilsson plats i tredjefemman och stod för assister i bägge matcherna. I den avslutande matchen mot Schweiz (5-7) fanns han istället med i fjärdekedjan och fick en plats vid sidan. Speltiden är något Fjälkingepågen är nöjd med.

– Det var också ungefär samma som jag förväntat mig. Vi hade tre matcher och jag hade egentligen förväntat mig att spela i två matcher ungefär. Jag hade svårt att se att jag skulle få spela i alla tre. Så jag är absolut nöjd. Sen var det extra kul att få spela i första matchen mot Finland också, tycker jag.

Trots den avslutande förlusten mot Schweiz kammade Sverige hem turneringen före Finland.

– Det var inget jag tänkte jättemycket på. Men det är alltid skönt att vinna. Även om vi förlorade mot Schweiz i sista så vann vi totalt, och det är det Sverige ska göra. Så det känns bra att komma in och fortsätta på det spåret.

I SSL parkerar FC Helsingborg för närvarande på en sjätteplats medan Jonathan Nilsson är i delad ledning i poängligan. På säsongens åtta första matcher har det blivit 18 poäng (11+7) från Nilssons klubba.

Relaterade artiklar