Fick tänder utdragna och knivhöggs – trio misstänkta

Foto: Polisen

Trion ska ha filmat delar av gärningen mot sitt offer.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Två män i 35- och 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern står åtalade vid Helsingborgs tingsrätt för människorov, synnerligen grov misshandel och försök till utpressning.

Händelsen ska ha utspelat sig mellan den 6-7 juli 2018 på en adress i Helsingborgs stad. De två männen och kvinnan ska ha spärrat in en man i en lägenhet med uppsåt att utöva utpressning samt skada honom.

Mannen och trion ska vara bekanta med varandra sedan tidigare. I förhör berättar mannen att han och kvinnan är barndomsvänner.

Enligt åtalet ska trion ha bundit fast mannens armar, handleder och fötter. Sedan ska de ha fotograferat mannen på ett förnedrande sätt, tagit av alla hans kläder, duschat honom och förflyttat honom genom att putta honom samt dra honom efter sig i ett skärp som satt runt hans hals.

De ska sedan ha misshandlat mannen så pass grovt att våldet varit livsfarligt och orsakat målsägande livshotande skador. De ska bland annat ha dragit ut flera av hans tänder, sparkat honom i huvudet, skurit av hans hår, stuckit honom med kniv mot hans över- och underkropp och sedan hällt salt i hans sår.

Mannen berättar i förhör hur en av männen använde sig av en skruvmejsel för att dra ut tänderna.

Trion ska tillsammans och i samförstånd försökt tvinga mannen att ge dem sammanlagt 50 000 kronor som bötfällning för något han gjort. De två männen har vidare försökt ta ut pengar från målsägandens bankkonto medan kvinnan vaktade mannen i lägenheten.

Mannen lyckades fly efter efter att trion somnat. Han springer mot en busshållplats och en busschaufför ringer 112.

Bland bevisningen finns bland annat två stycken filmer från delar av gärningen, fotografier och övervakningsbilder från bankomaten.

Samtliga åtalade förnekar brott.

En av männen och kvinnan står även åtalade för fler grova brott, varav ett är ett liknande brott där de kidnappade en man och tvingade honom att ta droger. De ska även ha försökt tvinga till sig pengar från det offret. Sammanlagt ska det ha rört sig om 150 000 kronor. Som en del av bevisningen mot personerna finns det fotografier som tagits på offret och de misstänkta. På flera av bilderna syns offret med tejp över munnen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar