Laddar

EXTRA: Två personer anhållna efter misstänkt mord i Helsingborg

"De misstänks i nuläget för mord", säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral. Polisen söker efter eventuella vittnen.

delningar

Vid klockan halv ett på lördagen larmades polis om en misstänks skottlossning i stadsdelen Ramlösa i Helsingborg. En skadad man hittades i en lägenhet och han avled senare av sina skador.

Polisen har arbetat intensivt under dagen och har bland annat kunnat gripna två misstänkta gärningsmän i 20-årsåldern. De greps vid klockan 13.45 respektive vid 16-tiden, berättar Anna Göransson vid polisens ledningscentral i region syd.

– Där är två personer gripna under dagen. De misstänks i nuläget för mord, säger hon.

Vad gjorde att just dessa personer greps?

– Jag har inte så mycket uppgifter om omständigheter i övrigt. Men det inleds ett intensivt utredningsarbete och i det arbetet framkommer uppgifter som gör att vi beslutar oss för att gripa de här personerna.

Vid klockan 20 på lördagskvällen meddelade polisen på sin hemsida att de två gripna personerna även har anhållits av åklagare, skäligen misstänkta för mord. Flera andra personer har hämtats in till förhör, men de är inte misstänkta.

Polisen har utfört en teknisk undersökning under stora delar av lördagen. Strax efter klockan 20 meddelade polisen att undersökningen var klar. Polisen har bland annat sökt med hund samt utfört dörrknackning.

Personer som eventuellt blivit vittne till händelsen eller som kan ha sett något vid brottsplatsen uppmanas kontakta polisen.

– Vi är i behov av vittnesuppgifter från området kring Brunnbäcksgatan. Även om man inte själv tycker att det är något så är vi ändå tacksamma över att ta emot det. Det kan vara saker man har reagerat på eller någon iakttagelse som man har gjort, säger Anna Göransson.

Polisen tar emot vittnesuppgifter via sin växel på telefonnummer 114 14.

 

Relaterade artiklar